Lera Auerbach – Μια αναγεννησιακή καλλιτέχνιδα της σύγχρονης εποχής

Μια αναγεννησιακή καλλιτέχνιδα της σύγχρονης εποχής, η Lera Auerbach είναι μια ευρέως αναγνωρισμένη μαέστρος, πιανίστα και συνθέτις. Είναι επίσης βραβευμένη ποιήτρια και εικαστικός. Όλο το έργο της είναι αλληλένδετο ως μέρος μιας συνεκτικής και ολοκληρωμένης καλλιτεχνικής κοσμοθεωρίας.

Η Lera Auerbach έχει γίνει μια από τις πιο περιζήτητες και συναρπαστικές δημιουργικές φωνές του σήμερα. Οι παραστάσεις και η μουσική της παρουσιάζονται στις κορυφαίες σκηνές του κόσμου – από το Musikverein της Βιέννης και το Royal Albert Hall του Λονδίνου μέχρι το Carnegie Hall της Νέας Υόρκης και το Kennedy Center της Ουάσιγκτον DC.

Η εξαιρετικά φιλοτεχνημένη, συναισθηματική και τολμηρά ευφάνταστη μουσική της Auerbach……

έφτασε στο παγκόσμιο κοινό. Οι ορχηστρικές συνεργασίες περιλαμβάνουν τη Φιλαρμονική της Νέας Υόρκης, την Ορχήστρα της Φιλαδέλφειας, την Εθνική Συμφωνική, τη Φιλαρμονική του Όσλο, το Bayerisches Staatsorchester του Μονάχου, το Staatskapelle Dresden και το ORF Radio-Symphonieorchester της Βιέννης, μεταξύ πολλών άλλων. Τα έργα της Auerbach για ορχήστρα εκτελούνται από κορυφαίους μαέστρους του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων των Manfred Honeck, Christoph Eschenbach, Alan Gilbert, Neeme Järvi, Vladimir Jurowski, Charles Dutoit, Andris Nelsons, Osmo Vänskä, Hannu Lintu και Marin Alsop, για να αναφέρουμε μόνο μερικά.

Κατά τη διάρκεια της σεζόν 22-23, η Lera Auerbach έκανε συναυλίες με τη Hilary Hahn στο Wigmore Hall στο Λονδίνο και τον Boulez Saal στο Βερολίνο. Διηύθυνε επίσης την 5η Συμφωνία του Τσαϊκόφσκι με τη Φιλαρμονική Ενέσκου, καθώς επίσης έπαιξε και διηύθυνε το Κοντσέρτο για πιάνο Κ466 του Μότσαρτ. 

Άλλα στιγμιότυπα της πρόσφατης σεζόν

περιελάμβαναν επίσης την παραγωγή 3,5 ωρών της WienModern των Demons & Angels με την Auerbach ως μαέστρο. Η National Symphony της Ουάσιγκτον έκανε πρεμιέρα την 4η Συμφωνία της « ARCTICA» – ένα έργο που παραγγέλθηκε από την National Geographic Society. Επίσης, το κονσέρτο της για βιολοντσέλο και ορχήστρα «Diary of a Madman»   που παραγγέλθηκε από τη Φιλαρμονική του Μονάχου, τη Συμφωνική του Σικάγου, τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Borusan Istanbul και τη Βασιλική Φιλαρμονική Ορχήστρα της Στοκχόλμης, έλαβε τις παγκόσμιες πρεμιέρες του με τον τσελίστα Gautier Capuçon.

Το 4ο Κοντσέρτο για βιολί της «NYx: Fractured Dreams»  παραγγέλθηκε και πρωτοπαρουσιάστηκε από τη Φιλαρμονική της Νέας Υόρκης με τους Alan Gilbert και Λεωνίδα Καβάκο και η Συμφωνική Ορχήστρα του Ραδιοφώνου της Βιέννης έκανε πρεμιέρα με το συμφωνικό της ποίημα Eve’s Lament με τη Marin Alsop. Το 2022, η Φιλαρμονική της Πολιτείας της Νυρεμβέργης παρουσίασε την παγκόσμια πρεμιέρα της Συμφωνίας Νο. 5 «Paradise Lost» υπό τη διεύθυνση της Joana Mallwitz, και η Συμφωνία Νο. 6 της «Vessels of Light », μια παραγγελία του Yad Vashem – The World Holocaust Remembrance Centre,

Η Amare στη Χάγη θα παρουσιάσει ένα Φεστιβάλ Auerbach δύο εβδομάδων τον Οκτώβριο του 2023, που θα περιλαμβάνει όλες τις πτυχές των καλλιτεχνικών της προσφορών, τη διεύθυνση ορχήστρας, την ερμηνεία πιάνου, τη σύνθεση, την ποίηση και την εικαστική τέχνη.

Η μουσική της υποστηρίχθηκε και ηχογραφήθηκε από τους πιο εξέχοντες καλλιτέχνες του σήμερα

όπως οι βιολιστές Gidon Kremer, Leonidas Kavakos, Daniel Hope, Hilary Hahn, Vadim Gluzman, Vadim Repin, Julian Rachlin. τσελίστες Alisa Weilerstein, Gautier Capuçon, Alban Gerhardt, David Finckel; βιολίστες Kim Kashkashian, Nobuko Imai και Lawrence Power και πολλοί άλλοι.

Η Auerbach είναι εξίσου παραγωγική στη λογοτεχνία και τις εικαστικές τέχνες. Ενσωματώνει αυτές τις φόρμες στην επαγγελματική της δημιουργική διαδικασία, συχνά εκφράζοντας ταυτόχρονα ιδέες οπτικά, με λέξεις και μέσα από τη μουσική.

Έχει εκδώσει τρία βιβλία ποίησης στα ρωσικά και το πρώτο της αγγλόφωνο βιβλίο

 Excess of Being  – στο οποίο εξερευνά τη σπάνια μορφή αφορισμών. Το επόμενο βιβλίο της, ένα εικονογραφημένο έργο για παιδιά,  το A is for Oboe , που εκδόθηκε από την Penguin Random House, κέρδισε το Audiofile Best Audiobook 2022. Είναι αποδέκτης του 2021 Marsh Hawk Press – Robert Creely Memorial Award για το αγγλικό της χειρόγραφο ποίησης «Morning Music .

Η Auerbach σχεδιάζει και ζωγραφίζει όλη της τη ζωή ως μέρος της δημιουργικής της διαδικασίας. Η εικαστική της τέχνη εκτίθεται τακτικά και, συμπεριλαμβάνεται σε ιδιωτικές συλλογές ενώ ήδη εκπροσωπείται από κορυφαίες γκαλερί.