Μήδεια στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Μια συγκλονιστική βραδιά ήταν η χθεσινή, στην πρώτη από τις 6 συνολικά παραστάσεις της Όπερας «Μήδεια» του Λουίτζι Κερουμπίνι, στην Εθνική Λυρική Σκηνή, στην αίθουσα Σταύρος Νιάρχος. Μια Συμπαραγωγή με τη Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης, την Όπερα του Καναδά και τη Λυρική Όπερα του Σικάγο.

Στον ρόλο της Μήδειας η υψίφωνος κολορατούρα Άννα Πιρότσι η οποία και, απέδωσε με ένα στιβαρό και καθ’ όλα άρτιο τρόπο τον ρόλο.

Ιδιαίτερη μνεία θέλω να κάνω στην εξαιρετική ερμηνεία της «Γλαύκης» την οποία υποδύεται η χαρισματική soprano κολορατούρα “Βασιλική Καραγιάννη”, μια πραγματικά συγκλονιστική ερμηνευτική προσέγγιση που, ανέδειξε όχι μόνο τον ρόλο και τις επάλληλες πτυχές αυτού, αλλά και τις ανεξάντλητες καλλιτεχνικές δυνατότητες της που, καθήλωσαν το κοινό!

Στο πλαίσιο του αφιερώματος για τα 100 χρόνια από τη γέννηση της Μαρία Κάλλας

Με τη Μήδεια του Λουίτζι Κερουμπίνι ξεκινάει το αφιέρωμα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για τα 100 χρόνια από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας. Η μεγάλη διεθνής συμπαραγωγή της ΕΛΣ με τρεις σπουδαίες όπερες της Αμερικής –τη Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης, την Όπερα του Καναδά και τη Λυρική Όπερα του Σικάγου– θα παρουσιαστεί στις 25, 27, 30 Απριλίου και 2, 4, 9 Μαΐου 2023 στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, σε μουσική διεύθυνση Φιλίπ Ωγκέν και σκηνοθεσία και σκηνικά Ντέιβιντ ΜακΒίκαρ, με την Άννα Πιρότσι να ντεμπουτάρει στον ομώνυμο ρόλο. Η παραγωγή υλοποιείται με τη στήριξη της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για την ενίσχυση της καλλιτεχνικής εξωστρέφειας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Yiannis Panagiotakis